Untitled
23 jan 2015
week 164: 15 t/m 21 januari

Op 15 januari zijn we met Eefje en Sjoerd naar Monkey Town in Helmond geweest. Bas, Laura en Sjoerd hebben zich erg goed vermaakt! Ze hebben op de trampolines gesprongen, in de ballenbak gespeeld, zijn van de glijbanen gegaan en hebben met de bouwblokken gespeeld. We hebben lekker wat gedronken, een koekje gegeten en daarna hebben de kindjes fijn nog even gespeeld. Toen Bas boven aan een glijbaan zat, durfde hij niet naar beneden en ben ik met hem op schoot van de glijbaan gegaan. Ik ben daarna ook met Laura van diezelfde glijbaan gegaan, en die klom meteen zelf weer het trapje op en ging alleen van de glijbaan af. Bas zat weer boven aan de glijbaan, maar durfde toch nog niet naar beneden. Hij wachtte tot Laura ook boven was, ging toen naast haar op de glijbaan zitten, pakte Laura’s beentje vast en zei: “kom maar, Laura, het is niet eng” en toen gleden ze samen naar beneden ;-). Op de terugweg zijn we nog even boodschappen gaan doen. Bas en Laura hadden allebei een ballon, maar het waaide zó hard, dat Bas zijn ballon echt de lucht in ging en over de winkel heen waaide…
Bas is op 16 januari naar de Peuterspeelzaal geweest. Toen Laura en ik hem weer kwamen ophalen, waren ze buiten aan het spelen. Bas is lief geweest, maar hij had vandaag wel even een dipje. Toen ze fruit gingen eten, moest hij huilen en zei hij dat hij naar mama wilde. Hij heeft toen bij juf Suzanne op schoot gezeten en daarna ging het gelukkig weer beter en heeft hij fijn gespeeld. De moeder van Finn vertelde dat Finn het alleen maar over Bas heeft. Als ze vraagt met wie hij gespeeld heeft, zegt hij: “met Bas”. En als ze dan vraagt of hij niet ook nog met andere kinderen gespeeld heeft, zegt hij: “nee, alleen met Bas.” ;-). Toen Laura in bed lag voor haar middagdutje, hebben Bas en ik zijn nieuwe fotoboek bekeken. Bas was er helemaal blij mee! Toen Laura wakker was, zijn we bij Lieke, Julian en Sophie op bezoek geweest. Bas, Julian en Laura hebben fijn gespeeld. Het ging er af en toe wel een beetje wild aan toe, toen ze achter elkaar aan renden en met de loopfietsjes en -auto’s achter elkaar aan gingen.
Op 17 januari zijn Bas, Laura en ik met opa en oma Van Aerle, tante Willeke, tante Maartje, oom Tom en Eline bij de HEMA gaan ontbijten. Tante Willeke kwam ons ophalen en we zijn samen naar het centrum gefietst. Het was erg gezellig. Bas heeft goed gegeten en heeft daarna samen met Eline in de kleurhoek gezeten. We hebben nog even een boodschap gedaan en zijn toen naar huis gegaan. Na de lunch is Bas met Mark mee naar de stort geweest. Ik heb met Bas “Nijntje geluiden raden” gespeeld en ’s avonds zijn we met zijn viertjes bij een pannenkoekenrestaurant gaan eten. Bas is erg lief geweest en heeft goed gegeten. Hij had zijn pannenkoek al snel op en vroeg toen om nog een pannenkoek. Die hadden we wel nog besteld (hij eet thuis ook altijd veel pannenkoeken), maar toen de pannenkoek er eenmaal was, hoefde hij toch niets meer. Gelukkig lustte Mark ook nog wel wat. Thuis hebben Bas en Laura nog even fijn samen in bad gespeeld.
We zijn op 18 januari bij opa en oma Van Aerle oliebollen gaan eten. Tante Willeke, tante Maartje, oom Tom en Eline waren er ook. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld. ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Esther was er ook en later kwamen ook tante Monique, oom Anton en Lars. Bas heeft gepuzzeld, met Esther gespeeld en Bas, Esther en Lars hebben een tijdje op de skelter rondgecrosst. Oma Van Mierlo had ook nog oliebollen gebakken.
Op 19 januari kwam oma Van Aerle na de lunch bij ons om op Laura te passen, terwijl ik met Bas naar de kinderarts in Geldrop ging. Bas werd gewogen (13,4 kg) en gemeten (94,5 cm) en daarna heeft de kinderarts aan zijn buik geluisterd en gevoeld. We hebben besproken hoe het nu gaat. Bas had ruim een week niet in zijn broek gedaan. Het is dus een heel stuk beter dan het een paar weken geleden nog was. We gaan nu nog 2 tot 3 maanden door met 2 zakjes Forlax per dag en daarna hebben we, als het nog nodig is, een afspraak op de poep- en plaspoli. We zijn nog even naar de apotheek geweest om een nieuwe voorraad Forlax te halen en daarna zijn we weer naar huis gegaan. Bas heeft nog even met oma met de Lego gespeeld. Toen Laura wakker was, zijn we boodschappen gaan doen. Na het avondeten heeft Mark spelletjes gedaan met Bas, terwijl ik met Laura met de Lego speelde. Bij de kinderarts zat ik nog zo trots te vertellen dat Bas al een week niet in zijn broek gedaan had, en toen we thuis kwamen, poepte hij in zijn broek…
Bas is op 20 januari naar de Peuterspeelzaal geweest. Juffrouw Suzanne was jarig en had getrakteerd. Toen ik Bas kwam ophalen, vertelde ze dat Bas gezegd had “dat mama geen kast meer heeft, omdat Bas zoveel puzzels heeft” ;-). ’s Middags kwamen Agnes, Lisa en Tim op bezoek. De kindjes hebben fijn gespeeld, al speelden ze pas echt samen vlak voordat ze weer naar huis moesten gaan.
We zouden op 21 januari boodschappen gaan doen en daarna bij opa en oma Van Aerle op bezoek gaan, maar toen we bijna bij de winkel waren, zei Bas dat hij moest plassen en dus zijn we maar meteen naar opa en oma doorgefietst. Bas heeft geplast en wilde daarna niet meer mee naar de winkel. En dus zijn Bas en Laura bij opa en oma gebleven toen ik even snel alleen de boodschappen deed. Ome Piet kwam ook nog even op bezoek. Toen we aan het lunchen waren, kwamen ook tante Maartje en Eline. Na het avondeten heeft Mark met Bas spelletjes gedaan en daarna hebben Bas en Laura fijn in bad gespeeld. Bas heeft vandaag 2 x op de wc gepoept, maar ook 1 x een hele plas in zijn broek gedaan. Alles was nat (zijn broek, onderbroek, sokken en er lag een flinke plas op de tegelvloer…).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative